Wonen & werken

Gratis wonen/vakantie op ‘t Heuvelhof: werken en genieten in het mooie Heuvelland. 

Er eventjes een tijdje tussenuit?
Eventjes je gedachten verzetten? 
Je zoekt voor een tijdje een woonst alvorens andere stappen te nemen?
Je houdt van de natuur en wil er over bijleren? Interesse in bushcrafttechnieken?

 • Wat?
   We zijn op zoek naar één of twee mensen die ons willen helpen voor maximaal 20 uur per week, in een rustig tempo. De rest van de tijd ben je vrij om te ontspannen en de prachtige streek te verkennen. Voor een langere periode geven we de voorkeur aan een koppel, omdat je sommige dagen alleen zult zijn (we werken sommige dagen buitenshuis of tijdens vakanties...), als dat allemaal geen probleem is, ben je natuurlijk ook alleen welkom...

 

 • Wat verwachten we (afhankelijk van het seizoen)?
  - Je helpt mee op ons natuurterrein: heggen snoeien, gras maaien, druivenstokken snoeien, bloemenweide aanleggen, voedsel verwerken, in het eetbare bos werken, wijn maken van fruit... kleine reparaties aan hekken en gebouwen (ook schilderen), gebouwen schoonmaken (binnen/buiten), ons erf opruimen, dieren voeren...
  - Als je dit plezant vindt om te doen, kan je met veel plezier diverse creatieve accenten aanbrengen op onze boerderij met wilgentakken, verf, borden...
  - Je hebt ook de kans om je kookkunsten te verbeteren: je kunt buitenlands eten (proberen?) koken, eten op het vuur... dan eten we samen en de rest is voor in onze gezamenlijke diepvriezer. Ik betaal natuurlijk voor de ingrediënten. Of we kunnen samen ervaringen opdoen.
  - Als je wil en kan, kun je me ook Engels en Frans leren tijdens je werkuren. Door met elkaar te praten over van alles en nog wat.
  - Eens in de twee maanden, ga ik een week ergens wandelen. Dan ben je huis- en dierenoppas: de hond en de kat eten geven, de hond uitlaten en met hem spelen.
  - Als er mensen kamperen in ons eetbare bos of weiland, help je 's morgens met opruimen en/of verwelkom je de nieuwe bezoekers.
  - Soms ben je stand-by voor de gasten in ons gastenverblijf.
  - Afhankelijk van de week, ben je alleen (of met een vriend, of met een andere helper) en kun je doen wat je wilt. Je kan je eigen tijd indelen.

 

 • Wat bieden we?
  Je helpt ongeveer maximaal 20 uur op het terrein. Je krijgt van ons een grote mooie kermis-woonwagen tot je beschikking, met alle comfort. Alles is inbegrepen (elektriciteit, water, wifi...).
  Sommige avonden kook ik voor jou of jij kookt eens voor ons je lievelingsgerecht (of een typisch gerecht uit je land). We bieden je dan één (of meerdere) van onze beste Belgische bieren of wijn van onze boerderij (of uit de streek) aan. Bij interesse kunnen we dan ook tezamen bushcrafttechnieken oefenen. 
  Als je langer blijft dan 3 weken, ontvangt je van ons tevens per week een forfaitaire onkostenvergoeding van €35,41! (bij 20u)
  Wens je minder uren per week te werken? Dit kan ook, dan geef je ons een vergoeding voor je inwoonst.
  Opmerking: Wij zijn Bourgondiërs, goed, eerlijk eten en een goed glas lokale wijn of bier drinken vinden we belangrijk. We zijn niet vegetarisch (maar we vinden het wel lekker), dus we koken veel met vlees en vis. Ons vlees komt meestal van onze eigen kippen of van een boer uit de regio. Als het even kan, eten we biologisch of eerlijk vlees, groenten en fruit.

 

 • Je woning.
  Je kan logeren in je eigen privé-verblijf: een grote kermiswagen, opgesteld op het terrein omgeven door akkers. Dit met een prachtig uitzicht over de heuvels. Je beschikt over een woonkamer, keuken, eettafel, badkamer (douche en droogtoilet), 1 slaapkamer (tweepersoonsbed). Je hebt je eigen tuintje met vuurschaal, maar je kan overal op de terrein rond wandelen. Ook is er een sauna bij een zwempoel.

 • De regio.
  Tot rust komen in de natuur, wandelen, trektochten maken... België en Frankrijk bezoeken... In de buurt van Lille en Brugge, Gent... en ook in de buurt van Ieper, om de veldslagen van de eerste oorlog te ontdekken.
  Het station naar alle steden in België is bereikbaar met een bus voor de deur. Er is een verbinding rechtstreeks naar Gent, Antwerpen, Brussel.
  Het station is Frankrijk ligt op 5 km van onze deur en is bereikbaar met de fiets. Er is een rechtstreekse verbinding naar Rijsel, Kales of Duinkerke.
  Je kunt overal heen met de bus naast de deur en de trein.
  Perfect om tot rust te komen.

 

 • Wat is het 't Heuvelhof?
  't Heuvelhof is natuurterrein van 1,7 ha. en ligt in een klein dorpje, vlak aan de grens met Frankrijk.
  We delen onze terrein met verschillende verenigingen en vzw’s en er vinden verschillende duurzame en ecologische projecten plaats, zoals van vzw 't Goeie Leven: mensen rond de authentieke houtoven verbinden en samen bakken, een voedsel bos aanleggen en onderhouden, wandelingen organiseren, rijp fruit verwerken... of vereniging 'Borelle': de jaarlijkse Germaanse lentewandeling voorbereiden, onze eigen wijn maken met druiven uit de wijngaard... of 'De Zwarte Molen vzw': mensen dichter brengen bij de natuur door: kampeerplaatsen aanbieden in de natuur bij het voedselbos, back to basics, eetbare planten uit de natuur verwerken...
  Er is ook een gezellig gebouw waar andere activiteiten plaatsvinden.
  Ook worden er enkele gastenverblijven aangeboden voor een kort of langer verblijf in de natuur.
  De verschillende activiteiten zijn niet bedoeld om winst te maken (in de letterlijke zin van het woord), maar om het 'open' terrein in stand te houden, de verenigingen levend te houden en onze werkingskosten te betalen.

 • Interesse? Stuur ons een bericht met de volgende gegevens:
  - leeftijd?
  - nationaliteit?
  - wat is je/jullie huidige woonplaats of waar ben je gedomicilieerd?
  - Huidige werksituatie. Indien werkloos, krijg je een uitkering?
  - Heb je rijbewijs?
  - Hoe lang wens je hier minimum te verblijven?
  - Hoeveel uur wens je te helpen per week?
  - Heb je interesse in bushcrafttechnieken?
  - En… wat is je drijfveer om naar hier te komen?

 

 

Mensen met psychische problemen en verslavingen kunnen we helaas niet ondersteunen, sorry.

Domicilie niet mogelijk. Het betreft een tijdelijk verblijf zonder contract naar elkaar toe. 

Prijzen

 • Help je 20u/week: gratis verblijf.
  Verblijf je langer dan 3 weken, ontvang je wekelijks een onkostenvergoeding van €35,34!

 

 • Help je 16u/week: betaal je 25 euro/wk.

 

 • Help je 12u/week: 50 euro/wk.

 

 • Help je 8u/week: 75 euro/wk.

 

 • Help je 4u/week: 100 euro/wk.

 

 

 

Reserveer